Resultaten 1 tot 2 van de 2

Onderwerp: Pc Start Steeds Opnieuw Op

 1. #1
  Ik heb een kleine uitdaging, waar ik niet uitkom. Mijn PC blijft steeds opnieuw opstarten voordat Windows is geladen. Hieronder zal ik proberen zo kort mogelijk te beschrijven wat ik heb gedaan. Het gaat overigens niet om mijn Vista PC (uit de handtekening), maar om mijn oude XP-machine.

  Korte historie
  Mijn oude systeem (P4 3.0 Gig) met daarop XP was half overleden. Ga niet vragen hoe ik het voor elkaar heb gekregen, maar ik heb de houder voor het koelblok voor de CPU gesloopt. Ik heb dat met wat kunst-en-vliegwerk weer vastgezet, maar niet goed genoeg. Gevolg slechte koeling en continue vastlopen van de PC. Deze week is (terwijl de pc aanstond) de hele koeling er af gedonderd. Alles afgebroken. Toen ik erbijwas, was de PC al uit en ik vermoed dat de cpu dat niet heeft overleefd. Heb dat overigens niet getest.

  Aangezien ik nog een AMD loop-en-sloop PC had staan (ik kan wel een winkel beginnen in ouwe pc-zooi ) dacht ik slim te zijn. Ik heb bijna alles m.u.v. het moederbord natuurlijk, omgebouwd naar de andere kast. Dat wil zeggen: 2x HD en de GPU (ATI radeon X1950 Pro). Verder toetsenbord, muis en scherm aangesloten. Ook heb ik 2 latjes met geheugen bijgeprikt (totaal nu 1 gig: bestaande 512 + 2x 256)

  Probleempje
  En dan de pc aanzetten. Keurig piepje en alles lijkt goed op te starten. Geeft wel even een biosmelding dat er e.e.a. is gewijzigd en wordt aangepast, maar dat lijkt me logisch. Daarna komt keurig de windowsmelding met de vraag hoe ik wil opstarten: veilige modus etc. Maar dan komt het. Welke optie ik ook kies, de pc geeft kort na de keuze een klikje en start weer opnieuw op.

  Wat heb ik geprobeerd?
  Volgende zaken heb ik (in deze volgorde) geprobeerd en daarna steeds gekeken of hij werkt.
  1. Bios teruggezet naar optimale standaard setting
  2. Opstarten via XP cd
  3. Systeemherstel (repair) via XP cd (chkdsk /p)
  4. Systeemherstel (repair) via XP cd (fixboot)
  5. Fixntldr geprobeert
  Alles met hetzelfde resultaat. Komt tot het bekende windowskeuze scherm (veilig etc.) en het klikje, waarna hij opnieuw opstart.

  Heb ik iets te simpel gedacht door de boel zomaar te verhuizen? Zou het aan windows liggen of de pc? Wellicht dat XP opnieuw installeren een optie is, maar dat zie ik als laatste optie.

  Alvast bedankt voor jullie tips.

  EDIT: Zat net nog eens door te lezen en denk, dat ik van het weekend ook eens ga proberen, om alleen met de originele geheugenmodule de boel te starten.
  [i]CPU Intel Core 2 duo E6600 GPU MSI 8800GTX OC 768 MB GDDR3 610 mHz Mobo XFX N680-ILT nF680i LT
  Mem OCZ PC2-6400 Platinum Rev.2 4x1 GB DDR2-800 Kit (XTC Platinum 2) HD 2x Samsung Spinpoint T166 320 GB SAT2 in RAID 0
  Case Soprano Dx Black (Window) Voeding Zalman ZM500-HP 500W OS Vista Home Premium 32bit SP1
  Divers Saitek Pro Gamer Command Untit, Logitech G5-muis, Wave Keyboard en Premium 350 Headset.

 2. #2
  Denk dat je toch een nieuwe / repair windows install moet doen.
  AIDA64/HWiNFO32/SIW | WhoCrashed | Cleanup and Repair | GPU-Z | CDBurnerXP | CPU-Z | Easy Cleaner | TCP Optimizer (voor XP-) | Memtest86

  Mobo = Moederbord, Tobo = Ramplank = Toetsenbord, Graka = Grafische kaart/Videokaart = GPU = ook de chip zelf, CPU = Processor, PSU = Voeding, Fan = Ventilatortje, ODD = Brander ed, HD = Harde schijf/High Definition, OS = Besturingssysteem, BSOD = Error met blauw scherm, FPS = Beelden per seconde/3D schietspel, RAM = Interne reepjes geheugen, FF = Firefox, IE = Internet Explorer, BIOS = OS van je mobo, Post = BIOS opstart scherm, SSD = Sneller alternatief voor HD's, ISP = Internet Provider, Tray = Icoontjes rechts onder in beeld, IGP = geïntegreerde Grafische Processor, Wi-Fi = WLAN = Draadloos "thuis"netwerk.

  Hoewel mijn advies met de meeste zorgvuldigheid is samengesteld blijft de geboden hulp vaak gebaseerd op (in)schattingen. Aan de informatie kunnen daarom geen rechten worden ontleend. :-)

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •