Resultaten 1 tot 10 van de 10

Onderwerp: Windows Opnieuw Installeren Kan Niet

 1. #1
  Hallo, ik heb veel fouten op mijn pc en wil windows er opnieuw op zetten. Nu lukt dit niet omdat:

  -Ik heb gehoord dat je eerst je C schijf moet formatteren door op te starten van de cd rom en dan windows installeren te kiezen. Maar als ik dit doe krijg ik een fout dat hij het vasteschijfstation niet kan vinden.

  -Ik heb ook gehoord dat je windows niet vanuit windows zelf opnieuw kan installeren omdat ie dan windows 2x zou installeren en dat zou fout gaan ofzo.

  Dus help me!

 2. #2
  heb je in de bios wel bij boot sequence cd-rom op 1 staan?
  als dat zo is dan zou ie moeten vragen of je de computer vanaf de cd wil opstarten.

 3. #3
  Ik kom wel gewoon de setup in hoor met dat blauwe scherm enzo, maar dan kan je kiezen uit ENTER (installeren) R(repareren) F3(afsluiten) Maar als ik op R of op ENTER druk krijg ik een melding dat hij geen vasteschijfstation kon vinden, terwijl ik wel gewoon op mijn pc kan (ik zit daar nu op) Kan ik gewoon de windows setup vanuit windows aanzetten, of krijg je dan conflicten. Ik wil namelijk gewoon ALLES weghebben en schoon opnieuw beginnen.

 4. #4

  Ingeschreven
  Jun 2004
  Locatie
  V Brabant
  Berichten
  2.159
  Ik kom wel gewoon de setup in hoor met dat blauwe scherm enzo[/b]
  Het gaat er in de eerste plaats niet om of je in de setup komt maar of de bootsequence(startvolgorde) in het bios CD-rom wel als eerste staat.
  Als je PC nl start vanaf de CD, dan zie je nl heel andere blauwe schermen.

  Lees voer

 5. #5
  Adviseur ruby's Avatar
  Ingeschreven
  Jun 2004
  Locatie
  Nederland
  Berichten
  3.466
  Je kunt prima de windows setup vanaf Windows zelf draaien. Heb dit meerdere malen zelf gedaan en als alles goed verloopt kun je gewoon een nieuwe windows installatie draaien zonder problemen.

  Weet overigens niet of je vanuit Windows installeren ook tegen het probleem aanloopt of de harde schijf niet kan worden gevonden. Dit dan inderdaad eerst wijzigen in de BIOS.
  --------------[ Wij helpen u en u kunt ons helpen! ]--------------

 6. #6
  <div class='quotetop'>QUOTE
  Ik kom wel gewoon de setup in hoor met dat blauwe scherm enzo[/b]
  Het gaat er in de eerste plaats niet om of je in de setup komt maar of de bootsequence(startvolgorde) in het bios CD-rom wel als eerste staat.
  Als je PC nl start vanaf de CD, dan zie je nl heel andere blauwe schermen.
  Lees voer
  [/b][/quote]
  Goed lezen, hij komt WEL in de Windows Setup, dus moet de bootsequence goed staan.

  Je kunt prima de windows setup vanaf Windows zelf draaien. Heb dit meerdere malen zelf gedaan en als alles goed verloopt kun je gewoon een nieuwe windows installatie draaien zonder problemen.
  Weet overigens niet of je vanuit Windows installeren ook tegen het probleem aanloopt of de harde schijf niet kan worden gevonden. Dit dan inderdaad eerst wijzigen in de BIOS.[/b]
  Je kunt Windows niet installeren vanuit Windows, omdat je dan niet helemaal schoon begint. Je kunt immers de "oude" windows niet verwijderen als deze draait.
  Als je Windows probeert te installeren vanuit Windows, blijven er dus nog veel resten van de "oude" Windows opstaan.
  Ook kun je conflicten krijgen als je alles niet eerst verwijderd.

 7. #7

  Ingeschreven
  Jun 2004
  Locatie
  V Brabant
  Berichten
  2.159
  Goed lezen, hij komt WEL in de Windows Setup, dus moet de bootsequence goed staan.[/b]
  Behalve commentaar leveren, wat is nu je positieve bijdrage aan dit topic.

 8. #8
  Ehm... Jah, dat helpt! Ehm... dus als ik de setup vanuit windows run dan vraagt ie ook om drivers van moederbord enzo opnieuw te doen want dat zit ook half fucked up nu! (opstartproblemen enzo) Daarom moet hij echt helemaal leeg! Weet iemand iets waardoor ik mijn harde schijf WEL herkenbaar kan maken in de boot zodat ik gewoon ook de C kan formatteren en opnieuw kan partitieren ofzo (staat in al die tuts om windows opnieuw te doen)

 9. #9
  Ehm... Jah, dat helpt! Ehm... dus als ik de setup vanuit windows run dan vraagt ie ook om drivers van moederbord enzo opnieuw te doen want dat zit ook half fucked up nu! (opstartproblemen enzo) Daarom moet hij echt helemaal leeg! Weet iemand iets waardoor ik mijn harde schijf WEL herkenbaar kan maken in de boot zodat ik gewoon ook de C kan formatteren en opnieuw kan partitieren ofzo (staat in al die tuts om windows opnieuw te doen)[/b]
  Klopt, dan moet je het dus vanaf de cd doen, en niet vanuit windows.
  Heb je je hardeschijven in een RAID opstellingen draaien of op een controller ipv direct op het moederbord?

 10. #10
  Het is nu gelukt ik moest ergens in het BIOS, RAID in IDE veranderen dan pakte hij hem wel. Maargoed na dus alles lekker laten gaan ben ik nu bij het volgende:

  Ik probeer mijn 802.11g wireless pci internet kaart te installeren (voor draadloos internet)

  Maar dat lukt niet! Als ik de pc opstart terwijl de kaart erin zit, krijg ik het welcome screen heel even te zien en daarna een blauw scherm met BAD_POOL_HEADER (The Blue screen of death) Maar ik kan dus enkel mijn pc opstarten zonder de kaart erin! Als ik dan op de pc probeer de kaart erin te doen en dan netwerken te vinden vindt hij er soms wel een en soms niet en verbinden is helemaal een ramp! Het is me maar 1x gelukt. Maargoed, hoe kom ik van dat blauwe scherm af? Ik heb alle drivers netjes geinstalleerd en daarna d.m.v. de HARDWARE wizard van windows de drivers invoegen enzo. Help me! Ik ben erg wanhopig want ik heb de pc binnenkort weer nodig! Helpt windows opnieuw installeren misschien? Het is die ene kaart die alle onzin veroorzaakt! Is hij kapot of iets dergelijks?

  [edit]
  Even een update op het probleem als hierboven beschreven. Het is mij vannochtend wel gelukt om verbinding te maken en op een rare manier startte de pc wel op met de kaart erin. Maar toen ik wat software had gedownload moest hij opnieuw opstarten en toen ging het weer fout! Ik krijg nu alleen maar het gedoe met dat de pc steeds opnieuw opstart, ik heb dat blauwe scherm al een tijdje niet gezien (ik wordt er bang van ) Maar, ik moet dus iets vinden waarmee ik gewoon mijn pc op kan starten MET de kaart erin.

  Kunnen jullie de tpictititel wijzigen naar: Opstartproblemen na installatie 802.11g TNET 1130 wlan kaart (origneel: windows installeren kan niet)

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •