Resultaten 1 tot 5 van de 5

Onderwerp: Xp Blijft Te Lang Hangen Met Opstarten

 1. #1
  Br1pl4y
  Guest

  Red face

  Zoals de titel al zegt, mijn XP blijft te lang hangen bij het opstart schermpie met het dat balkje
  Ik heb een AMD XP 2600+ en 512 ddr, deze computer zou dus ultra snel moeten opstarten, dit is dus niet het geval, ik denk dat het balkje wel 30 tot 60 seconde blijft hangen dit is niet de bedoeling en vele mensen zeggen dat het em in m'n bios zit, ik weet veel van computers en ook van m'n bios maar ik weet niet precies waar dit probleem dus zit en kan het ook niet vinden...
  Misschien iemand die mij wel kan helpen met dit probleem, alvast bedankt

  Vr.Gr.
  BRian

 2. #2

  Talking

  Er kunnen talloze oorzaken zijn van het trage opstarten. Met dat "Blijft te lang hangen bij het opstart schermpie met het dat balkje", bedoel je wellicht het XP-logo met de groene stippen eronder? Wanneer dit zichtbaar is, is Windows bezig met het opstarten van de diverse drivers. Als tijdens het starten van de drivers een probleem optreedt, probeert Windows om de betreffende driver opnieuw te starten. Om hier achter te komen gaat als volgt: Druk tijdens het opstarten op de F8 toets en kies voor de optie bootlog. Na het opstarten vind je een bestand ntbtlog.txt genaamd, terug op de c-schijf. Hierin staat vermeld welke driver(s) er problemen veroorzaken. Probeer dit eerst eens.

  p.s. Je hebt toevallig toch géén Norton Antivirus draaien?
  " Alles is al een keer bedacht, het is alleen de kunst om er weer aan te denken "
 3. #3

  Talking

  Je kan ook het programma BootVis.exe gebruiken om je opstart performance te verbeteren. Het programma voert een uitgebreide test uit en beoordeelt daarbij welke Windows-instellingen kunnen worden gewijzigd, zodat de opstarttijd van het besturingssysteem wordt verkort. Ook items die onnodig worden geladen, kunnen door Bootvis worden uitgeschakeld.

 4. #4
  Globale Moderator thirza's Avatar
  Ingeschreven
  Jul 2003
  Locatie
  Hoorn
  Berichten
  15.225
  als er veel programma bij het begin mee opstarten kan dat ook langzaam gaan.
  als je naar start -> uitvoeren gaat -> msconfig intikt en dan tabje opstarten klikt kun je zien wat er opstart en wat niet direct nodig is bijv. office of zo kun je uitvinken , dan toepassen ok kllikken en dan opnieuw opstarten.

 5. #5
  Kijk eens of je overal goed werkende drivers voor hebt. Zo niet, update ze dan eens

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •