Resultaten 1 tot 6 van de 6

Onderwerp: Xp Herstart Spontaan Na Afsluiten

 1. #1
  Hallo PCHelpers,

  Sinds kort herstart mijn computer spontaan, nadat ik XP (Prof) op de gebruikelijke manier netjes heb afgesloten
  (dus: Start/Afsluiten/Afsluiten).
  Na op deze manier te hebben afgesloten, komt het scherm op zwart, maar na een sekontje of 2 begint het BIOS scherm weer. Daarna wordt de opstartfase van XP op een nette manier doorlopen en staat de zaak (dus ongewild!) weer "aan".
  Ik heb op dit forum al rondgeneusd en enkele suggesties bekeken, zoals daar zijn:
  • *uitzetten via start/uitvoeren/shutdown -s. Herstart desalniettemin...
   *een nieuw administrator-account aanmaken en van daaruit opstarten en vervolgens afsluiten. Herstart desalniettemin...
   *het afsluitgeluid gewijzigd, resp. helemaal uitgezet (Configuratiescherm/geluiden/... etc). Ook geen soelaas...
   *Onder Geavanceerde instellingen van eigenschappen van deze computer het vinkje Automatisch Opstarten uitgezet. Geen foutmelding gezien....
   *en nog wat... ben ik vergeten...

  Opvallend is, dat het afsluiten blijkbaar tot de "laatste druppel" toe regulier gebeurt en dat alles weer met het BIOS-introductiescherm begint, waarna de POST-schermen etc... en dan XP. Dit riekt naar een niet-Windows probleem, maar misschien een BIOS-aangelegenheid?

  Wie kan mij hieruit helpen?

 2. #2

 3. #3
  Dank voor suggestie.
  Echter...., je link heeft betrekking op herstart van een computer, die ten gevolge van een fout afsluit, waarna die herstart het gewenste effect is.

  In mijn geval wil ik het spul helemaal "uit" hebben en doe dat als gebruikelijk met Start/Afsluiten/Afsluiten.
  De computer gaat dan ook via "Uw instellingen worden opgeslagen" etc..., onder het lichtblauwe scherm naar een eindtoestand met een zwart scherm, zoals bij "helemaal uit".
  Maar... eh... dan begint ie spontaan weer opnieuw... en dat heb ik niet gevraagd bij het afsluiten.

  Kun je nog een suggestie doen?

 4. #4

  Ingeschreven
  Apr 2008
  Locatie
  Amsterdam
  Leeftijd
  53
  Berichten
  731
  Dank voor suggestie.
  Echter...., je link heeft betrekking op herstart van een computer, die ten gevolge van een fout afsluit, waarna die herstart het gewenste effect is.[/b]
  Symptomen
  Als u uw computer met Windows XP afsluit, start de computer opnieuw in plaats van af te sluiten. Ook is het mogelijk dat de computer onverwacht opnieuw opstart als u de computer gebruikt. Wanneer de computer opnieuw opstart, kan er een foutbericht in een blauw scherm worden weergegeven.[/b]

  2de quote Symptomen
  Heb je dit uitgevoerd?

  En dan nog een vraag als je een nieuwe account hebt aangemaakt, heb je deze aangemaakt vanuit jouw account of in Veilige Mode met de Administrator account?

 5. #5
  2de quote Symptomen
  Heb je dit uitgevoerd?[/b]
  Ja. Ik had nl. ook de volgende tekst in die link gelezen:

  Oorzaak
  Dit probleem treedt op als Windows tijdens een bepaalde handeling of bij het afsluiten van de computer niet meer reageert. Standaard wordt de computer automatisch opnieuw opgestart als Windows niet meer reageert. Als u deze instelling wilt weergeven, gaat u als volgt te werk:
  1. Klik op Start, klik met de rechtermuisknop op Deze computer, klik op Eigenschappen .....


  .....en (in mijn eigen woorden) dan het vinkje bij automatisch opnieuw opstarten weghalen.
  Dit gaf ik in mijn 1e bericht al aan: zie "rondgeneusd en enkele suggesties bekeken... " en dan het 4e daarop volgende item.
  Dit geeft geen blauw scherm met een foutmelding. Het afsluitproces rolt netjes door, maar na als het ware "klaar" (zwart scherm, alsof klaar), dan begint meneer weer gewoon met het meest oorspronkelijke opstartscherm. Daarna POST-procedure en windows.

  En dan nog een vraag als je een nieuwe account hebt aangemaakt, heb je deze aangemaakt vanuit jouw account of in Veilige Mode met de Administrator account?[/b]
  Vanuit mijn eigen account (als administrator). Ik begrijp, dat je misschien bedoelt: "Als de fout in je account zit, erft misschien een "dochteraccount" dit euvel ook...". Daarom jouw suggestie "Veilige modus... enz...".
  Ga ik proberen.
  Ik meld me binnenkort wel weer.

 6. #6
  <div class='quotetop'>QUOTE
  QUOTE
  En dan nog een vraag als je een nieuwe account hebt aangemaakt, heb je deze aangemaakt vanuit jouw account of in Veilige Mode met de Administrator account?[/b]
  Vanuit mijn eigen account (als administrator). Ik begrijp, dat je misschien bedoelt: "Als de fout in je account zit, erft misschien een "dochteraccount" dit euvel ook...". Daarom jouw suggestie "Veilige modus... enz...".
  Ga ik proberen.
  Ik meld me binnenkort wel weer.[/b][/quote]

  Zo, hier ben ik dan weer na een paar daagjes flierefluiten....

  Voordat ik je laatste advies ging toepassen, heb ik nog eens een virus- resp. spywaredeepscan (resp. Norton en AdAware) gedaan. Ik herinnerde me ergens te zijn tegengekomen, dat spyware voor het spontaan opstarten (na een reguliere afsluit) verantwoordelijk zou kunnen zijn.
  En zie.... OPGELOST!!!! Na afsluiten blijft alles heerlijk doodstil (en ook gelukkig: na druk op de "aan"-knop begint ie weer keurig opnieuw).

  Dus nieuw account in veilige modus etc... niet meer nodig. Wel heb ik na dit alles misschien ten overvloede in de BIOS-setup ook nog Remote Power On gedisabled,... je weet maar nooit. Wat dacht je van Wake up on LAN? Dit is daarmee automatisch gedisabled.

  Bedankt nog....

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •